Menu

Steenslag

Steenslag op uw auto of motor? Lelijke witte plekken in de lak? Witte puntjes in de motorkap?.. Het is schade waar elke auto/motor vroeg of laat mee te maken krijgt. Steenslag schade kan beginnen als onschuldige witte stippen op de motorkap van enkele millimeters, maar door weersinvloeden zal steenslag gaan roesten. Wat zelfs kan leiden tot roest plekken van centimeters! Bij Gickx komen we vaak auto’s tegen met afgebladerde lak/roest op de motorkap, zij-schermen, raamstijlen en dak.

De eerste linkt die men maakt bij het herstellen van steenslag is de lak stift. De lak stift geeft echter een lelijk resultaat. De met lak stift ingekleurd steenslag vervagen ook na het wassen van de autolak. Een bijkomend nadeel van de lakstiften is dat u een vaste hand moet hebben. Zie hier een foto van een auto behandeld met lakstift (niet door Gickx!)

Het herstellen van de steenslag kunt u zien als een cosmetische reparatie van de autolak. De te herstellen plaatsen worden niet overgespoten maar de steenslag putjes worden gevuld met gepatenteerde snel drogende/traag hardende lak in de juiste kleur.

De lak functioneert gelijkertijd ook als een soort plamuur, waardoor de gehele steenslag wordt opgevuld!

Hiermee is een dusdanig goed resultaat te behalen dat afhankelijk van de grootte de beschadiging nagenoeg niet meer zichtbaar is. U kunt de steenslag reparatie zelf doen! Klik hier voor de steenslag reparatie set

Zie hier een foto van voor de behandeling

 

Zie hier een foto na de behandeling

 

Groot voordeel van deze methode is het behoud van de originaliteit van de originele lak van de auto of motor! Een “gespoten auto/motor” wordt immers al snel als een “schade-auto/motor” beoordeeld!

Uw auto of motorfiets verkopen? Herstel de steenslag zelf! De motorkap is een echte blikvanger, zodra iemand uw auto komt bezichtigen voor verkoop valt de motorkap als eerste op. Als de motorkap vol met steenslag zit, schrikt dit potentiële kopers af… Behandel uw auto voor verkoop met de steenslag reparatie kit. Dit geeft uw auto uitstraling! U zult zien dat de auto makkelijker verkoopt met herstelde steenslag schade. Uiteraard is dit ook van toepassing voor de motorfiets. Kleine schades geven helaas vaak een discussie met potentiële koper.

Klik hier voor de steenslag reparatie set! 

Hier onder nog een paar voorbeelden van steenslag reparatie.

Voor steenslag reparatie

Na steenslag reparatie

Voor steenslag reparatie

Na steenslag reparatie

Voor steenslag reparatie

Na steenslag reparatie